fbpx
Phone Number

210 7000 624

Email

info@niyamas-yoga.com

Opening Hours

Monday - Saturday 10.00 - 17.00

Βρέθηκες σε μια αίθουσα yoga για αρχάριους; Ένα στρώμα, η αναπνοή σου και ένα μεγάλο χαμόγελο είναι τελικά τα μόνα που χρειάζεσαι!

Ας δούμε μερικές χρήσιμες συμβουλές yoga για αρχάριους και ασκούμενους που πιθανόν τώρα ξεκινάνε το μαγικό αυτό ταξίδι.

Ένα βασικό που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι υπάρχουν πολλά είδη γιόγκα, οπότε σίγουρα θα βρείτε αυτό που σας ταιριάζει! Πριν αποφασίσετε να παρακολουθήσετε οι ίδιοι ένα μάθημα γιόγκα καλό είναι να κάνετε μια μικρή έρευνα στο διαδίκτυο ή να απευθυνθείτε σε φίλους σας που παρακολουθούν ήδη μαθήματα.

Για τους περισσότερους αρχάριους yogi η Hatha Yoga, η οποία είναι και η βάση όλων των υπόλοιπων μορφών γιόγκα, είναι μια καλή επιλογή. Αν αποφασίσετε να της αφιερώσετε το χρόνο που της αξίζει σύντομα θα εξελιχθείτε και θα έχετε την ευκαιρία να ανακαλύψετε και τα υπόλοιπα είδη, όπως Vinyasa, Ashtanga, Kundalini, Yin και πολλά ακόμη!

Όταν πηγαίνετε στο γυμναστήριο ή σε ένα στούντιο yoga φροντίστε να έχετε μαζί σας τα δικά σας πράγματα.

Στρώμα-Γιόγκα-Niyamas-Eco-Samatva-Purple

Κρατήστε το προσωπικό σας στρωματάκι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, σκουπίζοντάς το προσεκτικά μετά από κάθε συνεδρία. Το προσωπικό σας στρώμα γιόγκα σας επανασυνδέει με την πρακτική και μπορεί να σας οδηγήσει αυθόρμητα σε μία κατάσταση ηρεμίας.

Λειτουργεί όπως το πείραμα του Παβλόφ. Το σώμα και το μυαλό αρχίζουν να χαλαρώνουν αναγνωρίζοντας ότι ήρθε η ώρα για γιόγκα. Σύμφωνα με το πείραμα του Ρώσου φυσιολόγου και Νομπελίστα, η παρουσίαση των σημαντικών ερεθισμάτων (Pavlovian ή Respondent Conditioning) αναγκαστικά διεγείρει μια φυσική, συχνά ανακλαστική, απάντηση. Aν αυτά τα ερεθίσματα συνδέοντα επανειλημμένα, τελικά γίνονται συνειρμικά και ο οργανισμός αρχίζει να παράγει μία συμπεριφορική απάντηση.

YOGA TIPS: ΟΙ ΔΥΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ YOGI ΕΙΝΑΙ:

  • Αφουγκραστείτε το σώμα σας.
  • Σεβαστείτε τα όρια σας.

Το σώμα, ο νους και το πνεύμα μας συνθέτουν ολόκληρη την ύπαρξη μας και χρειάζεται να σεβόμαστε εξίσου τις ανάγκες τους.

Όπως κάποιοι από εσάς θα έχετε ήδη παρατηρήσει και κάποιοι θα ανακαλύψετε σύντομα, το μονοπάτι της γιόγκα είναι γεμάτο εκπλήξεις. Αρχικά νιώθουμε πιο δυνατοί και υγιείς σωματικά, αλλά εάν ασκούμαστε συχνά και τακτικά, οι αλλαγές αρχίζουν να συμβαίνουν σε βαθύτερα επίπεδα.

Στρώμα Γιόγκα Niyamas Eco Samatva Sunset

Αντίθετα με ότι είθισται να πιστεύουν πολλοί η Yoga δεν είναι μια μοναχική διαδικασία, η Yoga είναι μια δραστηριότητα που ενώνει όλους τους ανθρώπους.

Tο μόνο τελικά που χρειάζεται για να απολαμβάνετε στο μέγιστο την πρακτική σας είναι:

  • ένας αξιόπιστος yoga instructor
  • ένα αξιόπιστο yoga mat και
  • ένα μεγάλο χαμόγελο!

Namaste!

Let’s stay connected! Follow us on Instagram  Follow us on Facebook 

Shop our Yoga Collection here

Leave A Comment

×