fbpx
Phone Number

210 7000 624

Email

info@niyamas-yoga.com

Opening Hours

Monday - Saturday 10.00 - 17.00

For me, yoga props are not only for the asana.

It should contribute to the position of the body which in turn can let the mind be calm and state of ‘chitta vritti nirodha’ be experienced.

Body is my first prop. The body is a prop to the soul.

B.K.S Iyengar
Anahatashuddhi Yoga Studio

Έχεις σκεφτεί ότι εκτός από το στρώμα γιόγκα υπάρχουν και κάποια yoga props που μπορούν να δώσουν ώθηση στην πρακτική σου;

Όπως έχουμε πει πολλές φορές ένα αξιόπιστο και αντιολισθητικό yoga mat είναι κυριολεκτικά το μόνο που χρειάζεσαι για να γίνεις ένας επιδέξιος yogi!

Τα βοηθήματα ωστόσο της γιόγκα σε βοηθούν να εξελιχθείς, είτε είσαι αρχάριος είτε ασκούμενος για πολλά χρόνια. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμα στη βελτίωση συγκεκριμένων θέσεων και στην αποφυγή πιθανών τραυματισμών.

Τα yoga props μπήκαν δυναμικά στην πρακτική της γιόγκα την δεκαετία του 1970, όταν ο σπουδαίος Ινδός δάσκαλος B.K.S Iyengar τα εφάρμοσε στη διδασκαλία του. Το σύστημα το οποίο δημιούργησε δίνει έμφαση στην ακρίβεια και την ευθυγράμμιση. Η πρακτική Iyengar εστιάζει στον έλεγχο της αναπνοής (pranayama) και τη σωστή στάση του σώματος (asana). Αυτό που το διαχωρίζει από τα υπόλοιπα είδη γιόγκα είναι ότι επικεντρώνετε και στην παραμικρή λεπτομέρειας μίας στάσης.

Σε ένα μάθημα Iyengar χρησιμοποιούνται ευρέως διάφορα βοηθήματα γιόγκα, όπως τουβλάκια, ιμάντες, μαξιλάρια και bolsters. Είναι πραγματικά ιδανικό σύστημα για όποιον θέλει να εντρυφήσει στη yoga, να μάθει να προστατεύει το σώμα του από τραυματισμούς και να καλλιεργήσει την ορθοσωμία.

Εδώ σου παρουσιάζουμε τα πιο δημοφιλή yoga props, κατάλληλα για όλα τα είδη γιόγκα.
Yoga Wheel & Aerial Silks

Είναι αυτά που θα σε βοηθήσουν να απογειώσεις την πρακτική σου στο σπίτι ή στο στούντιο.

Ας ξεκινήσουμε με τα πλέον διαδεδομένα βοηθήματα που δεν είναι άλλα από τα γνωστά σε όλους μας yoga blocks ή τουβλάκια.

Όπως υποδεικνύει και το όνομά τους μοιάζουν όντως με το κλασσικό τούβλο, η υφή τους όμως είναι ιδιαίτερα εύκαμπτη και μαλακή καθώς τα περισσότερα κατασκευάζονται από αφρώδες υλικό EVA.

Εμείς σου προτείνουμε τα Yoga Block Niyamas Cork τα οποία κατασκευάζονται από συμπαγή φελλό, υλικό πλήρως βιοδιασπώμενο, ανανεώσιμο και ανακυκλώσιμο. Η διάσταση τους είναι 23x15x8cm και προσαρμόζονται σε τρία διαφορετικά ύψη, ανάλογα με την πλευρά και τη δυσκολία της άσκησης που θα επιλέξεις.

Ας δούμε τώρα πως και που ακριβώς θα σε βοηθήσουν τα τουβλάκια γιόγκα.

Καταρχάς σου δίνουν τη δυνατότητα να εμβαθύνεις και να παραμείνεις για περισσότερες αναπνοές σε συγκεκριμένες θέσεις.

Είναι γεγονός πως κάποιες στάσεις της γιόγκα, είτε όρθιες όπως π.χ. η Uttanasana (πρόσθια κάμψη) είτε καθιστές όπως η Sarvangasana (γέφυρα) απαιτούν παρατεταμένη στήριξη ή ισορροπία.
Επίσης κάποιες άλλες απαιτούν περισσότερη ευελιξία και ευθυγράμμιση, όπως η Utrasana (καμήλα) και η Parsvottanasana (πυραμίδα).

Το τουβλάκι σου δίνει τη δυνατότητα να ευθυγραμμίσεις καλύτερα τη στάση του σώματος σου και να στηρίξεις τα άκρα σου. Το τουβλάκι θα σε βοηθήσει ακόμα και στην αρχική θέση Sukhasana που σημαίνει σε ελεύθερη μετάφραση άνετη θέση. Η Sukhasana, παρόλη την απλότητα της, χρειάζεται υποστήριξη από τουβλάκι εάν υπάρχουν τραυματισμοί στα γόνατα, στη μέση ή στους αστραγάλους.

Όσον αφορά τους Ιμάντες Γιόγκα ή Yoga straps, είναι ένα ιδανικό εργαλείο τόσο για αρχάριους όσο και προχωρημένους yogers.

Πρόκειται στην ουσία για μια ζώνη που διευκολύνει πολλές θέσεις στη γιόγκα, βελτιώνοντας την ευκαμψία του σώματος.

Ένας ιμάντας γιόγκα προσφέρει έξτρα στήριξη και ενισχύει τους μυς, ειδικά σε στάσεις που απαιτούν εκτάσεις.

Ο ιμάντας επίσης βοηθάει στη διατήρηση της δομικής ευθυγράμμισης της σπονδυλικής στήλης, έτσι ώστε να μπορείτε να πραγματοποιήσετε δύσκολες θέσεις. Η ζώνη γιόγκα ενδείκνυται και για χαλαρωτικές στάσεις που απαιτούν τεντώματα. Χρησιμοποιείτε ευρέως από άτομα με τεταμένους μυς ή από ασκούμενους που αναρρώνουν μετά από τραυματισμό.

Σου προτείνουμε τον ιμάντα Yoga Belt Niyamas ο οποίος κατασκευάζετε από 100% φυσικό βαμβάκι. Είναι ιδιαίτερα ελαφρύς, με μήκος 1.80 cm και πλάτος 3,7 cm. Επίσης το εύκολο και σταθερό του κούμπωμα επιτρέπει στον ασκούμενο να τον ρυθμίζει στο επιθυμητό μήκος.

Είναι πλέον αποδεκτό στον κόσμο της γιόγκα πως η χρήση yoga props δεν είναι σημάδι αδυναμίας. Τα στηρίγματα μπορούν να προσθέσουν μια εντελώς νέα διάσταση στην πρακτική σας.

Αυτού του είδους τα βοηθήματα δίνουν μια διαφορετική οπτική και μπορούν να αλλάξουν την αντίληψη σας για μια asana που πριν σας ήταν δυσάρεστη ή σας έκανε να νιώθετε άβολα.

Τέλος ας μην ξεχνάμε πως στην πρακτική της γιόγκα όλες οι μέρες δεν είναι ίδιες. Αφουγκραζόμαστε το σώμα μας, το σεβόμαστε και κατανοούμε τις ανάγκες του. Επεκτείνουμε τους στόχους μας αλλά ποτέ δεν ξεπερνάμε τα όρια μας.

Η βελτίωση και η εμβάθυνση απαιτούν προσπάθεια και προσήλωση. Η καθημερινή πρακτική, έστω και για λίγα λεπτά κάθε μέρα, μας κρατάει σε επαφή με το σώμα μας και την αναπνοή μας.

Keep practicing Yogis!

Namaste

Shop our Yoga Collection here

Let’s stay connected!

Follow us on Instagram 

Follow us on Facebook 

Leave A Comment

×