fbpx
Phone Number

210 7000 624

Email

info@niyamas-yoga.com

Opening Hours

Monday - Saturday 10.00 - 17.00

Όποιο είδος γιόγκα κι αν επιλέξεις το στρώμα σου είναι ο μόνος απαραίτητος εξοπλισμός! Ποιο στρώμα γιόγκα όμως είναι κατάλληλο για εσένα;

Στην αρχή αυτού του ταξιδιού που ονομάζετε γιόγκα πιθανόν να αναρωτιέστε αν αξίζει τον κόπο να αγοράσετε το δικό σας στρώμα γιόγκα ή ποιος εξοπλισμός είναι απαραίτητος για να ξεκινήσετε.

στρώμα γιόγκα
Στρώμα Γιόγκα Niyamas Eco Samatva

Το εκπληκτικό είναι ότι το μόνο που πραγματικά χρειάζεστε είναι το σώμα σας και η αναπνοή σας! Η πρακτική σας μπορεί να συμβεί οπουδήποτε, και το μόνο που απαιτείται είναι ένα αξιόπιστο και αντιολισθητικό yoga mat.

Αν σκέφτεστε να γίνετε μέλος σε ένα στούντιο, ίσως να αναρωτιέστε αν αξίζει να επενδύσετε στην αγορά ενός δικού σας στρώματος. Η απάντηση είναι ότι εξαρτάται από εσάς. Όταν εξασκείστε θα πρέπει να αισθάνεστε άνετα με τον εξοπλισμό που χρησιμοποιείτε. Αν δεν σας ενοχλεί να μοιραστείτε ένα κοινόχρηστο στρώμα, τότε αυτή είναι μια εύκολη και βολική επιλογή. Τα περισσότερα στούντιο γιόγκα διαθέτουν στρώματα που μπορείτε ελεύθερα να χρησιμοποιήσετε, ωστόσο υπάρχουν σημαντικά οφέλη που θα απογειώσουν την πρακτική σας όταν αποφασίσετε να αγοράσετε το δικό σας στρώμα γιόγκα.

στρώμα γιόγκα
Στρώμα Γιόγκα & Πιλάτες Samatva Om

Το πιθανότερο είναι πως θα αισθάνεστε άβολα να μοιραστείτε ένα χαλάκι που έχει χρησιμοποιηθεί δεκάδες φορές. Έχοντας το δικό σας στρώμα δεν έχετε επιπλέον σκέψεις να σας απασχολούν, όπως π.χ. εάν το στρώμα που χρησιμοποιείτε έχει απολυμανθεί σωστά. Μπορείτε έτσι ανενόχλητοι να αφιερώσετε τον εαυτό σας στην πρακτική σας.

Επιπλέον, έχοντας το δικό σας yoga mat σημαίνει ότι μπορείτε να το πάρετε οπουδήποτε και να το χρησιμοποιήσετε ανά πάσα στιγμή – ένα μεγάλο κίνητρο για να συνεχίσετε την πρακτική σας στο σπίτι ή ακόμα και στις διακοπές σας!

Hatha, Vinyasa, Ashtanga, Kundalini, Anusara, Jivamukti, Bikram Yoga: One Mat

Ποιο στρώμα γιόγκα όμως είναι το καλύτερο για εσάς; Σίγουρα η απάντηση δεν είναι η ίδια για όλους.

Ανησυχείτε για τα οικολογικά υλικά; Σας προβληματίζει κυρίως το κόστος; Μετακινείστε διαρκώς και χρειάζεστε ένα ελαφρύ mat; Είστε ευαίσθητοι στην παραμικρή οσμή; Θέλετε ένα στρώμα γιόγκα που θα διαρκέσει πολύ καιρό; Κάθε γιόγκι έχει διαφορετικές προτιμήσεις, ανάγκες και προτεραιότητες, αλλά ευτυχώς υπάρχουν πολλές επιλογές.

Ας δούμε λοιπόν κάποια βασικά χαρακτηριστικά:
  • Οικολογική συνείδηση: Υπάρχουν στρώματα γιόγκα κατασκευασμένα από φυσικά και ανανεώσιμα υλικά, χωρίς τοξικά και επικίνδυνα συστατικά. Τα συγκεκριμένα είναι βιοδιασπώμενα, άοσμα, ελαφριά και απαλά στην υφή.
στρώμα γιόγκα
Στρώμα Γιόγκα Niyamas Eco Cork Atma
  • Μήκος: Βεβαιωθείτε ότι το στρώμα σας είναι αρκετά μεγάλο για εσάς. Τα συνηθισμένα μήκη είναι από 1,65cm – 1,85cm οπότε πριν αποφασίσετε βεβαιωθείτε ότι τα άκρα σας είναι επάνω στο στρώμα σε asanas που απαιτούν τεντώματα, όπως οι στάσεις του Πολεμιστή ή του Σκύλου.
  • Πάχος: Οι έντονες πρακτικές όπως Ashtanga ή Vinyasa απαιτούν ένα mat από 5mm – 6mm ώστε να αποφύγετε τραυματισμούς. Μπορείτε να επιλέξετε ένα λεπτότερο στρώμα πάχους 3mm-4mm για πιο ήπια μαθήματα όπως Hatha ή Kundalini Yoga.
  • Βάρος: Το βάρος εξαρτάται από το υλικό που είναι κατασκευασμένο το στρώμα και κυμαίνεται από 600gr έως 3kgr. Εάν μετακινείστε συχνά ή περπατάτε αρκετά για να φθάσετε στο στούντιο πιθανόν να χρειάζεστε ένα ελαφρύτερο στρώμα.
  • Υφή: Βεβαιωθείτε ότι αισθάνεστε άνετα όταν είστε πάνω στο mat. Κάποια στρώματα έχουν τραχιά υφή ενώ ορισμένα, ειδικά τα οικολογικά, έχουν πιο φυσική υφή. Επίσης ένα καινούργιο στρώμα γιόγκα μπορεί να είναι λίγο ολισθηρό στην αρχή. Μην ανησυχείτε όμως, μετά από μερικές συνεδρίες το πρόβλημα συνήθως εξαφανίζετε. Εάν θέλετε να επιταχύνετε τη διαδικασία δοκιμάστε να το πλύνετε απαλά με ένα ήπιο καθαριστικό και κρεμάστε το για να στεγνώσει.

Πριν αγοράσετε το δικό σας mat σκεφτείτε πως για εκατοντάδες ή και χιλιάδες χρόνια, δεν υπήρχε εξοπλισμός γιόγκα.

Η πρακτική απαιτούσε μόνο το σώμα, το μυαλό και το πνεύμα σας, και στην ουσία αυτό είναι ακόμα το βασικό προαπαιτούμενο.

στρώμα γιόγκα
Στρώμα Γιόγκα & Πιλάτες Maya

Το δικό σας yoga mat βοηθάει στο να νιώσετε καλύτερα πριν ξεκινήσετε την πρακτική σας, να θυμάστε όμως πως στο τέλος της πρακτικής η γαλήνη του νου είναι το μόνο που μετράει!

Περιηγηθείτε στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα Niyamas shop και διαλέξτε το αγαπημένο σας soul mat!

Διαβάστε στο άρθρο μας στην Εναλλακτική Ατζέντα γιατί να επιλέξετε ένα αξιόπιστο και αντιολισθητικό yoga mat!

Namaste!

Leave A Comment

×